Glassdags

2011-04-30 ♥ 17:23:17 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Ja mina damer och herrar (fast misstänker att det är mest damerna här) så har det äntligen blivit dags för betyg och bedömning av Sia's mysglassar!



Vi börjar med min kära "sambos" glass: Knäck Bräck!
Hann (fick) inte smaka så mycket av den men han säger att den var god. I den lilla smakbiten jag fick så hann jag med att känna att den var uuuutsökt. Det var vaniljglass med knäcksås och nötter. Gottigott. Dock var den ibland lite för söt. Fast det stör ju inte mig så mycket...

Betyg: Jag ger den 7/10 och han ger den 6/10

Och så var det dags för min kära Äppelpaj!
Den hann jag med att njuta riktigt ordentliget av och jag säger bara Mmmmm. Den smakade verkligen äppelpaj! Nom nom nom. Små smulor av deg och äppelkanelsylt i härlig vaniljglass. Denna kan jag verkligen rekommendera om man gillar äppelpaj. Gör man inte det så.. Tja köp den inte... Det enda negativa var att det var lite mindre bitar högst upp i bägaren och ganska så mycket längst ner. Fast det kanske inte är så negativt när jag tänker efter. Det bästa till sist liksom!

Betyg: 9/10




Hjärtat

2011-04-30 ♥ 17:06:49 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Det är min killes lillasyster som gjort det här fina hjärtat till mig. Den lilla gubben längst ner är jag. Ser ni likheterna? Oh yeah.


Så himla mysigt litet hjärta jag fått :)

 



Nu är det fredagsmyyyys

2011-04-29 ♥ 20:29:37 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Myser i soffan med Ice age 2 och våra nya kompisar:



Äppelpaj och Knäck Bräck. Dessa två ska ersätta Ben & Jerry då dom vägrar komma tillbaka i hyllorna med Bohemian Raspberry. Suit yourself bastard! Bojkott av er bara så ni vet! Dessutom har dom HÖJT priset och MINSKAT innehållet från 500 ml till 427 ml.

Ska ge betyg senare ikväll. Filmen däremot kan jag utvärdera redan nu då jag sett den minst 5 gånger.
Kaaaanonfilm. Punkt. Finns inget mer att säga om den saken. 1an och 3an är såklart också kanonfilmer. Punkt igen.

 



En ny tradition har uppkommit

2011-04-29 ♥ 15:45:02 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Har nyss varit och hämtat ut min tenta och jag säger då det! Tänk att jag fick ett G endå. Hann inte plugga så oerhört mycket till den här tentan kan erkännas då jag glömt bort att helgen innan hade jag bjudit upp min lillebror. Helgen hade jag alltså planerat in till att sitta och råplugga men istället sprang vi runt på second hand-butiker i Umeå.

Fast hade inte läst endå om jag hade haft den där helgen, jag känner mig själv. Jag hade städat, skjutit upp och fixat i största allmänhet med allt utom med lagboken. Så det var lika bra att lillebror kom och hälsade på, tro inget annat! Vi hade jätteroligt och hann med både årets första grillning och årets första kalla öl till maten.

Så på måndag satte jag mig alltså ner med some serious tentapluggning och hade världens bästa uppladning:

 



Juicedrink och mangoglass! Ska baske mig göra detta till en tradition! Härmed meddelar jag att jag alltid ska ladda upp med ett glas gott och mangoglass inför varje tenta. Så. Nu var det officiellt!


 



Snaaaark

2011-04-29 ♥ 12:52:57 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Oh my. Snacka om att röja allt roligt från början. Jag kommer inte ihåg hur bröllop brukar gå till men det här var ju rena rama sömnpillret. De börjar med det bästa (Tager du denna... Osv...) och nu är det bara massa psalmer, snack från prästerna och sjungande gosskörer. Inget roligt väntar nu så kan lika gärna bege mig ut på stan istället.

Fast först vill jag visa det här klippet:

Haha det är så här det borde gått till!

Och så ingen tror att de är de riktiga kungahuset i videon: Nej det är det inte.

Det finns de som faktiskt trodde det... Hur dom nu än tänkte.



Bröllop och mjukiskläder

2011-04-29 ♥ 11:53:45 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Fredag: Sitter i soffan, klädd i mjukisar och tofs i håret, nyss avslutat en matlåda med gårdagens rester och tittar  på bröllopet in the UK. Kontraster kontraster kontraster. Där är det tjusigt värre med hattar och dräkter och här är det som sagt var "vara hemma och slappa"-stilen som gäller.

Just nu är det dags för prins Charles och hans Camilla att komma in i kyrkan men innan dess så ska de åka genom London. Det som slår mig är att det verkar råda någon slags festivalstämning och när bilarna åker på stadens gator så skriker alla av det kvinnliga könet (har iallafall svårt att tänka mig att det står några män och skriker som galningar) när de ser en bil med någon kunglighet i. Jeeeez hur pinsam får man va?! Jag skulle skämmas ögonen ur mig om någon kom på mig med att stå och skrika upphetsat för att en gammal gråhårig prins komma åkandes. Jag menar, hur snygg är prins Charles egentligen? Fjortistakter det är vad det är det här med skrikandet...

Men som sagt, ska bli roligt att se det här kungliga bröllopet! Jag har inget emot Storbrittanien och deras monarki utan det är bara det svenska kungahuset som jag har ett horn i sidan till. Varför vet jag inte. Jag gillar inte dom bara.

Nej nu får man snart se bruden! Gotta go. Och ni är tyst om att jag sitter hemma på en fredag och är helt uppslukad av bröllopet? Det vill vi inte ska komma ut.



Snöstorm tack

2011-04-24 ♥ 21:25:08 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Ja ni kanske undrar vad det var i påsen i förra inlägget? Många storbloggare gör ju så att dom lämnar en liten cliffhanger tills nästa inlägg så jag tänkte att jag skall icke vara sämre!

När vi åkte hem i torsdags så svängde vi in helt oplanerat på en liten trevlig butik efter vägen och VIPS så hade jag bränt 2300 kronor...

Det blev en skaljacka och parka från Fjällräven. Därav storleken på påsen. Det känns alltid bra att få stora påsar när man handlat för stora summor pengar. Som om man får mer för pengarna.

Men alltså vad tänkte jag med föresten när jag köpte en tjock vinterjacka innan sommaren? Jag måste använda den nu! Den måste provas! NU! Gärna nu på en gång trots att det väntas vara 20 plusgrader imorgon!

Helt värdelöst att köpa en jacka som man måste vänta mer än ett halvår på att använda. Spelar ingen roll att jag sparade massa och att den är jättesnygg. Jag ångrar mig endå.

För just nu känner jag mig som en treåring. Som bara måste ha något och kan inte vänta en sekund. Jag vill att det ska bli snöblåst och iskallt över natten så att jag imorgon kan skrocka: Håhåjaja det var väl det jag visste.
Medans jag knäpper min nya varma jacka och gosar in mig i den. Så fram med snöstorm NU! Jagvilljagvilljagvilljagvill!  





Glad.nu

2011-04-23 ♥ 12:39:25 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)



Jag är ju bara för festlig ibland. Eller hur var det nu?

2011-04-21 ♥ 09:36:14 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Tyckte väl att byxorna inte satt som dom skulle.

(Här ska det vara en bild på mig i mina byxor vända bakochfram. Men jag raderade alla bilder på blogg.se och den här hade jag dessutom raderat i datorn. Tänkte rita en bild i paint men jag slappar just nu. Kanske sen.. Eventuellt..)

Nog för att det är "vara hemma och slappabyxor som ibland får följa med när jag handlar på Ica" men en gräns för hur skabbigt det får bli finns faktiskt.



Har förövrigt inte orkat dra av mig dom och vända dom åt rätt håll än. Kanske sen. Evetuellt. Innan jag går till Ica iallafall! Som sagt jag har ju faktiskt mina gränser jag också.

 

 

 

 

 

 



Hatkärlek på hög nivå

2011-04-21 ♥ 07:59:04 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Jag har alltid varit en sucker för sudoku och när vi började få hem tidningen så gör jag nästan alltid den dagliga sudokun innan jag kan börja dagen på riktigt. Helst ska den lösas på toaletten innan frukost (lite pinig fakta om mig bjuder jag alltså på så här innan 8). Så den gjordes alltså varje dag förutom när jag hamstrade ett tag för att ha något att göra på tråkiga föreläsningar eller när dom helt enkelt var för svåra... Damn you sudoku!

Men nu har jag slutat att lösa i tidningen på morgonen. Anledningen är att jag har laddat ner Super Sudoku på Hubbe! Nu kan jag varje dag, när jag vill och hur ofta jag vill sitta och lösa de små rackarna. Inte nog med att det finns obegränsat med sudokus det finns dessutom olika sorters! Aaaagh jag är i himmelriket! Och samtidigt i helvetet... Ty ni förstår att det finns såklart olika svårighetsgrader och framtills i förrgår har jag hållit mig borta från den svåraste nivån av dom alla.

Kan konstatera så här i efterhand att jag skulle ha hållt mig till den näst svåraste. Men nu är det försent. Nu MÅSTE den lösas innan jag kan börja på en ny för annars kommer något hemskt att hända (hej hej tvångstankar)!

Ni kanske inte förstår vidden av det hela? Ni kanske tror att jag överdriver allt? Ni kanske till och med tror att jag är dålig på sudokus? Nej det är jag inte! Men det är inte vanliga sudokus heller på den här nivån! Det här är sudokus from hell! Det är helt omöjligt att klara den! Jag borde ha förstått det innan då namnet är ganska illustrerande. Det är som sagt inte vanliga nivåer om ni trodde det: Det börjar som vanligt på Easy för att sedan avancera sig upp till Medium and so far so god som man säger, men sen händer något! Istället för hard som brukar följas efter Medium kommer Challenging och seeeen Hard. Men det är inte slut än! Nej för nu kommer nivån från dina mörkaste drömmar in: Fiendish. FIENDISH.
Fattar ni? Aaaaagh jag blir tokig!

 

 


Inte den riktiga "bad guyen" ovan utan bara för att ha nån bild att visa upp.




Vem är du och vad vill du mig kvinna?

2011-04-20 ♥ 22:42:28 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Det här inlägget dedikerar jag helt till min kära Robin som hade en helvetisk dag igår och som behöver en bloggbebis från mig. Hans väska gick sönder på flyget, fick betala dubbla biljetter på bussen, tappade bankkort och dessutom blivit facerapead av sin kära mamma.

Så när vi ändå är inne på facebooktemat tänkte jag bara fråga alla: Vet någon vem denna kvinna är? Vad gör hon? Varför är hon på fliken "Personer du kanske känner"?

 



Roligt namn tänkte jag och klickade mig vidare. Hon kommer alltså från Tyskland. Jobbat på McDonalds. Har 34 vänner. Ingen gemensam vän. Soooo... Creepy. Varför är hon på min sida? Hon har varit som förslag där tidigare också! Fast trots att vi inte har något gemensamt förutom att vi båda gillar "Sex and the city" känner jag ändå en samhörighet med fröken Wiedieschokolade. Som om hon försöker säga mig något. Men vad? Kanske den där pussmunnen menar att jag ska köpa läppstift? Ah vem vet. 





Pest eller kolera? Fest eller kola?

2011-04-19 ♥ 20:57:24 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Jag och min man har en deal: Om inte jag har diskat innan 21.30 så ska jag cykla iväg på Ica maxi och handla chips och dipp (hans stora last) och kan hända att jag får med mig ett kilo lösviktsgodis till undertecknad också... Inte omöjligt om jag säger så.

Så ni förstår mitt dilemma? Ena halvan av mig vill ta itu med disken för att slippa åka iväg och den andra vill skita i diskberget och åka och handla de där förbannade chipsen och sätta i mig ett halvkilo godis innan jag kommer hem.

Känner att det är en win - win oavsett hur jag gör. Slippa åka eller få äta ljuvliga småkarameller. AAAH beslutsångest!

Ja hur ska jag egentli... HEEY! Varför måste JAG diska? Och varför ska JAG hinna innan halv tio? Och varför ska JAG åka iväg? Hmm.. Känner att jag har blivit lurad här mister!



I'm alive!

2011-04-19 ♥ 20:44:05 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Tja tja bloggen! Jag har inte glömt bort er! Ah asså fatta att jag varit typ borta och ah en typ så. PöZz

Nej men det har varit jobbiga veckor med mycket som har hänt och dessutom en tenta att förbereda sig till så har skjutit det här med nya inlägg åt sidan. Kände dock att det var dags att klämma ut en bloggbebis efter att Robin skrivit "dags att krysta" på min facebookvägg. Karln min började också gnälla om att jag borde uppdatera och då insåg jag att det verkligen var dags att skriva nått...

Så vad har hänt? Tjaaa... Inte så fruktansvärt mycket. Våren är här. Bajs kommer fram. Jag har trampat i en stor hög. Jag hatar återigen våren. Samma visa varje år. Att jag inte bara lär mig...



Hubbe den förste

2011-04-05 ♥ 06:25:50 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Ni kanske trodde att föregående inlägg vara bara skoj från min sida men ICKE! Jag behandlar honom som en prins och han får stanna hemma medans jag går till skolan. Min lilla Hubbe får inte komma ut och leka med de andra telefonerna än för han är lite klen just nu. Men snart ska han växa sig starkare med skyddande fodral och skärmskydd. Efter det kan han få rastas lite. Dock inte hoppa i vattenpölarna.



Ursäktar den skitkassa kvalitén på bilden redan nu. Min dator är dålig men Hubbe är ny. Han har bra bild. Fast hur ska man egentligen fota mobilen MED mobilen?

 



The most perfect phone in the world.

2011-04-04 ♥ 07:18:40 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Jag har äntligen köpt en ny mobil!

Dock kan jag inte använda den för den är så blank och repfri att jag inte vågar ta den utanför dörren. Den ska bara ligga hemma på en mjuk kudde och en gång per dag ska jag borsta av den dammkorn som har mage att landa på den mest perfekta mobilen i världen.

Så snart drar jag iväg till skolan utan mobil och med väskan full av dator.

Senare tänkte jag visa er varför det egentligen är legitimt för mig att få köpa en ny mobil trots att en bil inhandlades så sent som förrförra veckan. En liten ledtråd: pixelfel någon?

Just ja! Jag köper aldrig något nytt utan att namnge det så härmed kan jag stolt presentera namnet på familjens nya tillskott: Hubbe!

 



Eureka!

2011-04-02 ♥ 22:36:24 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Har föresten kommit på vilken låt det är som jag gått och nynnat på i femton dagar (må hända att jag överdriver en smula här) och fått psykbryt på när jag inte kunnat lista ut vad det är för nått som letat sig in i mitt undermedvetna. Vad vill låten säga mig? VAD VILL DU MIG?

Den går iallafall så här (enligt min hjärna): Du du du dududududdededededee pepitododidi busy ehehehehehehe eeeeh eeeehe . . . eeeeh ehehehehehehe

Vet ni vilken det är? Lady Gagas Telephone så klart! Åh det var så uppebart känner jag nu när jag hörde låten.
Så typiskt. Ehehehehehee eeeeeh eeeeh. Superlätt ju...



Robins Bosse ligger under sängen och Lisas Lotta har gått ur tiden

2011-04-02 ♥ 22:25:32 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

I kväll har jag varit på fest. Barnkalas faktiskt! Jubilaren fyllde 25 och hade bestämt att trotsa åldersnojan och ställa till med kalas med bål och hembakta kakor (undertecknad var myycket nöjd med kakorna).

Kom hem för cirkus 20 minuter sen så det blev en väldigt tidig kväll för mig som inte pallade mer än en cider och ett glas vin innan mitt huvud ville gå i bitar. Kan berätta att det är för att mitt synfel har muterats och inte för att jag druckit för mycket.

Iallafall så tänkte jag berätta om kvällens roligaste samtalsämne: Döda husdjur.

Ja som ni ser så har jag, Robin och Lisa det väldigt partyparty när vi går ut! Av någon anledning kom vi in på vad de forna husdjuren uträttat för storverk och Robin börjar med att berätta om hans igelkott Bosse som smitit ur sin 2 meter stora bur i hans rum för att spatsera in i lillebrorsan rum under sänge. Lillebror vaknar och ska ta upp något från golvet och upptäcker att Bosse ligger och trycker under sängen. Yrvaken som han är kopplar han inte riktigt ihop två plus två och skriker: DET LIGGER EN IGELKOTT UNDER MIN SÄNG!!

Hehe för mig som aldrig ägt ett sådans spektakulärt husdjur (har endast haft i min ägo vandrande pinnar, undulater och en kanin) så är denna replik oslagbar! Han berättade även hur Bosse bitit sig fast i hans underarm och hur han svingat med armen för att få den att släppa. Men Bosse var en kämpe och klängde sig fast...

Nästa historia handlade om en liten tjej jag känner som hittade en fågel som flygit in i fönstet och gått en säker död till mötes. Självklart skulle det ordnas med begravning och hon tvingade sin mamma och storebrors flickvän att medverka. Så där står dom vid slänten och läser en dikt för Maggan, den bortgångna fågeln. De slänger henne utför slänten och lilltjejen tar alla i hand och så står dom där och sjunger begravningssång för Maggan. Eftersom det är svårt för en liten 6åring att komma på begravningssånger hade det blivit "Blinka lilla stjärna". Hon hade även ritat en teckning på fågeln där det högst upp står: Maggan, vila i frid.

Lisa delar med sig av sin hamster Lotta som blott blev i familjen 3 veckor efter att lillasyster varit lite väl oförsiktig.

Kan även avslöja nu när vi berättar om husdjuren att jag tagit ihjäl X antal vandrande pinnar då jag inte sett att de inte var vanliga pinnar...



Idébrist

2011-04-02 ♥ 16:06:39 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Åh så svårt det har varit de senaste dagarna att hitta nått intressant och roligt att skriva om. Nu skiter jag i det och skriver ett inlägg iallafall trots att jag är emot att bara "spotta ur sig" 10 stycken om dagen där det inte står någonting vettigt i över huvud taget.

För visst föredrar man väl kvalitét före kvantitet?

Robin säger att jag krystar ut mig inlägg ibland. Poff poff poff så är tre stycken ute.



RSS 2.0