Öppet brev till min omgivning

2012-05-21 ♥ 22:38:19 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (2)

Hej!

Vill bara meddela alla mina vänner att jag påbörjat Dexter säsong 3 och Gossip girl säsong 4. 




Varning för bitchen

2012-05-21 ♥ 12:22:53 | Kategori >> Skäll och gnäll | KOMMENTARER (0)



Jag tror jag får tuppjuck snart! Jag ska sluta läsa tidningarna det är vad jag ska göra!

Vet ju att det inte är hennes fel men jag är så less på den här hysterin som råder! Herregud det är ett vanligt BARN! Men nej! Det var det ju visst inte. För det är ju en prinsessa! HON FÅR INTE ENS VARA BARN!

Min man kanske fick mig att se bröllopet för att det var en "once in a lifetime" men det ska mycket till för att jag ens ska orka kasta en glimt på det här dopet... Humf. 

Nu kanske ni tror att jag inte är så himla förtjusta i kungafamiljen? Och då har ni alldeles rätt :D






Radiotjänst är det du?

2012-05-20 ♥ 11:21:45 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (2)

Nyss ringde en oanmäld Ida på min dörr. Jag fick i vanlig ordning panik och trodde att det var radiotjänst! Det slutar inte ringa och så börjar det knacka också. Får gå igenom mitt lilla trötta huvud vem det kan tänkas vara och kommer fram till att det måste vara Ida. Skickar iväg ett sms i panik: Är det du? Får tillbaka ett kort: Ja.

Kunde andas normalt igen efter det. 

Att jag ska få sån panik när det ringer på dörren? Tror att antingen så är det polisen som kommit för att ta mig eller att det är radiotjänst. Jag som inte ens har TV! Det säger jag bara inte för att lura radiotjänst utifall att dom skulle läsa min blogg för jag har jag faktiskt ingen TV! På riktigt. Alltså jag har verkligen inte det. Jag snyltar hos kompisar. Men neje jag har ingen!! FAKTISKT! 

Fast jag har haft! Moahahaha






Andas in

2012-05-20 ♥ 10:33:52 | Kategori >> Carpe the fucking diem | KOMMENTARER (1)

PJU! Det var med fasa som jag loggade in här ska jag säga... Var lite smårädd att jag fått för mig att skriva ett inlägg under kvällens gång. Don't drink and blog. Don't drink and blog...



Jag och Ida på TC igår.





Fina ballerina

2012-05-19 ♥ 13:59:57 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Jag har gjort det igen. Hört fel på en låttext vill säga. Kanske jag ska göra det till en egen kategori här på bloggen? Typ som saltmannen.

Lyssnade på Foster the People's Pumped up kicks och sjunger glatt med i refrängen:

All the other kids with the pumped up kicks
You spinning round and round, round as a bum (som en hårbum/hårdonut)
All the other kids with the pumped up kicks
You spinning round and round, faster than the ballet (som i balletdansös förmodade jag)

Men den går ju så här:

All the other kids with the pumped up kicks
You better run, better run, outrun my gun
All the other kids with the pumped up kicks
You better run, better run, faster than my bullet

Vad har jag för musiksmak egentligen? Vapen, knark och sexuella ofredanden





Rätt ska va rätt

2012-05-19 ♥ 11:43:50 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Kollar igenom bilder och här är några från när jag fyllde 20! Älskar denna bildsekvens. Robin kan verkligen inte hantera en kamera när han fått något innanför västen ;)




Sådär ja! Det är inte lätt när det är svårt :)




Fotproblem

2012-05-19 ♥ 11:04:49 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Shoppade loss riktigt ordentligt igår!



Hur kan jag ha så nätta fötter i mina nya, fina, blåa high heels medans jag ser ut som big foot i det andra paret?

Ser mina fötter så där stora ut i verkligheten? Ja tydligen...



Mina 40 gentemot Idas små fis36:or...
Men jag är inte bitter!!

Börjar bli lite rädd för att prova ut skor nu förtiden. Först hade jag 39 (helt okej, vanligaste storleken i skandinavien har jag läst nånstans) för att vid ett senare tillfälle diagnostiseras med st 40 (fortfarande överkomligt.. inte helt okej men jag får leva med det) och vidare denna gång få ett par i st 40.5! NU ÄR DET INTE OKEJ LÄNGRE! 

Inte det att jag tycker det är fult med stora fötter. Nej då för jag är ju ändå ganska lång så det ser inte konstigt ut på någe vis men jag kan ju aldrig låna skor av mina vänner! Ska jag tränga ner mig i Idas fjuttiga 36:or och spränga tårna på dom? Till saken hör att mina vänner har sjukt bra smak när det kommer till skor men vad har jag för glädje av det med mina jättefossingar? Orättvist!

Nu ska jag ner på stan och byta det blå paret. Det var någon med ännu större fötter än jag som försökt tränga sig ner i den högra skon och den är cirkus 3 storlekar för stor. Märkte inte det så nu får en bita i det sura äpplet och cykla ner för att trängas med alla lördagslediga föräldrar och ungdomar. 




Let's talk about some serious stuff

2012-05-18 ♥ 10:46:15 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Jag har under flera år utvecklat ett beroende. Vissa perioder är det i topp och jag finner mig själv instängd i min lilla lägenhet, helt besatt, går inte ut på hela dagen och somnar utmattad. Vissa perioder lyckas jag hålla mig ifrån det och ägnar mig åt andra saker för att flytta fokus. Sen har jag försökt sluta helt men det sker bara när jag kan skära ner på grund av dåligt utbud. Men sen när jag får tag i det igen så fortsätter jag i samma takt som tidigare. Nu har jag accepterat detta och insett att det är en del av mig. På gott och ont.

Men jag minns iallafall vad det var som startade detta beroende för ca 7 år sen. Jag var 15 år, ung och visste inte mycket om världen. Men efter ett avsnitt var jag fast. Jag kunde inte sluta titta:




Susan, Lynette,Gabrielle och Bri. Ni drog ner mig i serieträsket och där har jag stannat.

Att ha ett beroende av serier är inte lätt! Jag kämpar mot det varje dag och nu följer jag inte så många. Men det kan också bero på att serierna inte startar upp igen fören i höst och då kommer jag sitta där. Helt fastklistrad framför skärmen! 

Nu till det sorgliga. Det började alltså med Desperate housewives. Jag har troget följt vartenda avsnitt och vi har haft våra ups and downs det kan jag erkänna men ni var ändå min första och jag älskar er för att ni tog så bra hand om mig. Men nu är det slut. Nu blir det inge mer. Ni har slutat och jag blev ensam kvar. Ni lämnade mig här och vad har ni tänkt ska ersätta er? True blood? GCB? New girl? Glee? Dexter? Ja alla dom är bra men de är inte Desperate housewives. Jag har ju växt upp med er!

Jag får acceptera att ni gått vidare. Jag måste det. 

Det allra sista avsnittet såg jag igår på bussen upp till Umeå. Jag satt och grät i min ensamhet när insikten om att det var slut infann sig någonstans mellan Ö-vik och Nordmaling. Ensam på en buss, gråtandes för att min favoritserie är slut. Behöver jag hjälp? 






Radiotystnad upphör!

2012-05-17 ♥ 16:18:06 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Är i Sundsvall och hälsar på min kära man i hans icke fullt utrustade lägenhet. Har haft lite strul med internet som vägrar fungera trådlöst. Därav denna bloggpaus. Men var inte oroliga! Inget spännande och av nyhetsvärde har hänt här. 

Idag upptäckte jag dock att man faktiskt inte behövde ha trådlöst utan jag hade ju kunnat koppla in mig old shool med sladd direkt i jacket... Så här har jag alltså surfat på mobilen helt i onödan och slösat värdefulla megabyte! Den snåla tanten i mig muttrar nått om att: det hade du väl kunnat säga tidigare... 

Men med tanke på att nästan hela min bloggpublik är utomlands just nu (Frida och Ellen i Barcelona och Robin och Ida i Amsterdam) så tror jag inga har lidit några större men av detta lilla uppehåll! Men som kompensation får ni en bild att roa er med:



Skulle ta några snügga bilder från golvet (sladden är ca 10 cm lång så måste sitta precis vid uttaget...) och upptäckte Shrek-öron på mig! Roligare än så blir det inte!




Fäjsräjp? Fejsrejpad?

2012-05-12 ♥ 21:57:39 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Mamma vill inte lämna ut sitt lösenord till mig för hon är rädd att hon ska bli "fejsrappad". Alltså nu får hon väl ge sig? Jag kan ju inte ens rappa?


Heeeeello Timrå!

2012-05-12 ♥ 21:54:02 | Kategori >> Carpe the fucking diem | KOMMENTARER (0)

Nu efter flera timmar i bilen är vi framme! Har övningskört (JA JAG VET! JAG SKA TA DET DÄR FÖRBANNADE KORTET SNART! SLUTA TJATA) både i stadstrafiken och hela vägen ner till ljuva (ehe) Timrå. Vet inte hur det är sett från trafiksäkerhetssynpunkt men mest hela bilresan har låtit så här:




Och som om det inte var nog med att jag tror att jag kan prata som Sid i Ice age så får jag även till mitt berömda"nöffskratt" i slutet...

Men det bjuder jag på! Banne mig.




Mys med mamma

2012-05-12 ♥ 10:06:55 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)




Fredagsmys med mamma på hennes hotellrum igårkväll. Loka till mig och cider till mamma.

Igår hann vi bara träffas en snabbis för hon kom upp så sent men idag ska vi åka hela vägen hem tillsammans till Timrå och sen ska jag sova hos henne för min man i Sundsvall jobbar natt den jäkeln. Men då får jag lite tid att umgås med mami! 

Nu väntar jag bara på att Lisa ska vakna till så ska vi ner på stan! Hon fick sovmorgon idag och jag tänkte också ta det men vaknade 7.30 idag igen... Varför går det så lätt att vakna när man vet med sig att man får sova? 




"I like to move it, move it" I like to kill him, kill him

2012-05-11 ♥ 19:59:10 | Kategori >> Skäll och gnäll | KOMMENTARER (0)

JAAAAAAG BLIIIIIIR TOOOOOKIIIIG!

Sen kl 17 har grannen ovanför mig haft enmannaparty och hoppat (?) runt i lägenheten så sakerna på mina bokhyllor skakar och skallrar. Och grädden på moset? Han låter "I like to move it" gå på repeat om och om och om och om igen... Vad är det för sjuk människa som lyssnar på den här låten på ett seriöst sett? För jag vägrar att tro att det är ironiskt menat 3 timmar senare... 

I Guantanamo bay spelade fångvaktarna upp sånger på repeat hela dagarna som tortyr tills fångarna knäcktes. Är det vad han vill?! ÄR DET SYFTET MED DENNA VANSINNESSPELNING?! Alltså jag måste lugna mina stackars nerver lite nu. MEN VARFÖR SLUTAR HAN INTE BARA?? I nästan 3 timmar har det pågått! 

Och det värsta är att jag går omkring och sjunger på låten själv. Det var en paus på ungefär fem minuter. Tror du inte att jag sitter och nynnar på den endå? Har dock bytt ut refrängen till: I like to kill him, kill him. I like to kill him, kill him.

Det här kan aldrig sluta bra. 




Djävulslemuren i egen hög person...




Snart kommer mami hit!

2012-05-11 ♥ 16:18:38 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (1)

Trots att jag är 22 år och har bott hemifrån sen jag var 19 känns det alltid som om jag är 9 år när man vet att man ska få träffa mamma igen! Vi bor 25 mil ifrån varandra men ses åtminstone 1 gång varannan månad för mamma kommer upp till Umeå lite då och då för jobb. Sen åker jag hem emellanåt för jag är lite hemmakär också. Det var lättare när min kille och jag bodde tillsammans för då hade man varandra. Nu bor ju han i Sundsvall och jag i Umeå så då åker jag hemåt lite oftare. Men just nu är det alltså mammamys som står på schemat om några timmar! 



Min fina mamma! Som är så duktig på allt och som känner mig så väl.

Och ja jag kanske saknar min karl också litegrann... Kanske. Eventuellt ja. 




Varför bli det alltid så?

2012-05-11 ♥ 07:48:22 | Kategori >> Skäll och gnäll | KOMMENTARER (2)

Bara för att jag och Ida bestämde att vi skulle ut och gå kl 9 istället för 8 så vaknar jag 7.30 idag. Det var den sovmorgonen det... // Nej jag är inte bitter





Och som utlovat...

2012-05-10 ♥ 13:34:08 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Har fått stränga order om att cliffhangers på bloggen förbjudet efter den här lilla incidensen när jag skulle avslöja den megasuperäckliga saken som låg inuti fisken och det inlägget dröjde några månader... Så här kommer det:



Min extremt hemska blåsa!

Man ser det inte men den går som runt hela hälen! Alla skor gör ont just nu tack vare att jag skulle vara nyttig och gå ut och gå. Jag tycker vi alla har lärt oss någonting idag: Det är inte lönt att vara nyttig. Stanna hellre hemma och njut av en härlig sovmorgon! Man vill ju inte få svarta ringar under ögonen heller (ringarna runt magen ska vi kanske inte tala om).






Men(s) alltså jag tror jag blir galen

2012-05-10 ♥ 12:41:18 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (3)

Jag är en sån som tar cykeln överallt. Cyklar vår, sommar, höst och vinter. Utan dubbdäck kan tilläggas. Kan bli rätt så skoj när man bor hyfsat långt upp i landet och vintern allt som oftast är både snöig och isig. Men det är en annan historia. Så till saken: Jag cyklar alltså. VARJE dag. Men just idag så bestämmer jag mig för att gå till skolan och detta trots att jag har världens värsta blåsor på fötterna (lugn bara lugn jag ska visa dom snart också så ni behöver inte oroa er för att missa någon äcklig detalj ur mitt liv). Just idag var även dagen då de beslutade sig för att dela ut reklam på universitetet i form av sadelskydd. Och inte vilken reklam som helst utan en skitcool reklam:


Hur cool?!

Det där vita som texten står i är förövrigt en binda! Som man ska sitta på! I form av ett sadelskydd! ETT MENSSKYDD! HAHAHA jag är så jäkla lättroad! 

Men jag hade alltså inte med mig cyklen och blev utan... Fast ni som känner mig vet att jag inte har några skrupler i kroppen och borde vid det här laget listat ut att jag tog en endå... Hehe! 



Fast jag tog den faktiskt från en megahäftig killcykel. Trodde inte ägaren ville ha reklam för något så tjejigt som mens under rumpan så jag tycker ändå att min stöld är befogad.




Bara i studentområden

2012-05-09 ♥ 22:39:31 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (1)

Slängde skräp med Ida på Ålidhem. Känns rätt självklart att man skulle råka på nått sånt här inne i soprummet. 


Det är skönt att se att studenterna använder sin tid till kreativa aktiviteter såsom ölburkstornsbyggning.

Och det är väl bara i en riktig studenstad som just den här typen av sopor svämmar över återvinningsbackarna efter helgen?



Av detta kan vi utläsa att:
1. Studenter gillar att dricka.
2. Vita drycker såsom cider, vin och vodka verkar vara populärast.
3. Ölhävning gör dock studenterna mer handlingskraftiga. 







När det gäller, då har jag ordning och reda minsann!

2012-05-09 ♥ 22:00:05 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Jag gillar struktur och ordning. Iallafall när det kommer till sötsaker.



Tack till Hanna som sponsrade uppsatsarbetet med dessa goa klubbor. Man tänker så mycket bättre med PimPimklubba i munnen. Vetenskapligt bevisat!




Jag är kär!

2012-05-09 ♥ 21:54:10 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Alltså i en låt. Inte i nån annan karl. Så nu kan han sluta oroa sig för det!

Jo men det här kanske är den mest underbaraste, finaste, coolaste och bästa låten och framträdande under Eurovison någonsin! Vinner inte dessa fina gummor eller Loreen slutar jag att titta på programmet! Fast vem försöker jag lura? Ända sen jag slutade vara svartrockare och upptäckte schlagern så är jag ju helt fast i spektaklet. 




Det här måste vara världens bästa sätt att få röster på! Gamla, fina och glada gummor som sjunger om att dansa. Jag är såld. 

Men det betyder inte att jag tänker rösta! Jag röstar nämnligen aldrig men förbehåller mig ändå den rätten att sitta och klaga om fel låt vann eller att "svenska folket har ju verkligen INGEN smak alls!". För sån är jag!




Björn med bröst

2012-05-07 ♥ 21:17:56 | Kategori >> Inspiration | KOMMENTARER (7)

Roligaste rubriken ever i denna bloggs historia!
Förlåt mig Frida att jag visar det här men det är ju så underbart att jag bara måste dela med mig!

Jag var ju som sagt var hemma hos Frida igår och under kvällens gång så gick jag på toaletten. Sitter där i godan ro. Minding my own business. Ska precis till att resa mig upp då något fångar min uppmärksamhet:



Är den inte fantastisk? Men VAD tänkte egentligen tillverkaren?

Jag höll på att kissa på mig av skratt (tur jag satt på toaletten...) för den är ju bara för cool! Hur kommer man på idéen att tillverka såna här? Fyra stycken hängde i badrummet. Jag undrar om dom satt upp dom själva eller om det är en kvarleva från tidigare hyresgäster. Skulle inte förvåna mig om det är Frida och company som köpt dessa på nån loppis. Hur bra fynd är inte dessa?! Kan även tillägga att hela hemmet är fullt med second hand-grejer and I love it. 




Reflektioner del 2

2012-05-07 ♥ 12:19:53 | Kategori >> Skäll och gnäll | KOMMENTARER (0)

Varför är min kategori "Skäll och gnäll" nästan större än "Vardagen"? DET kan man ju verkligen fråga sig... Är det så att jag är en väldigt bitter och elak människa? Gnäller jag mycket? Tycker mina vänner att jag gör det? 

Nä nu skiter jag i det här gnället från min sida och klagar lite på att maten på Lindell är så jeevulskt dyr. Hur kan min lilla lilla matlåda kosta 43 kr? Jag hade en pytteklick med kött och lite grönskaker. Jäkla fräckt att livnära sig på studenter så där. Hur kan dom sova om nätterna frågar jag mig? Skandal! 

Skandal är också att jag skulle skriva ett reflekterande inlägg över mina skäll- och gnällvanor som dock slutade i att jag skäller och gnäller på maten på universitet... Självinsikt mina damer och herrar. Självinsikt!


(Känner mig tvungen att lägga det här inlägget under "Skäll och gnäll" trots att jag planerat att lägga det under "Tankar och funderingar")
Skit också.





Men skärpning för f*n!

2012-05-07 ♥ 09:13:06 | Kategori >> Skäll och gnäll | KOMMENTARER (0)

Jag blir så less...

Jag blir så LESS!

Less på att det aldrig tycks bli varmt och att våren dröjer! Jag har inte sett en enda vitsippa i år och de tussilago som finns har frostskador på sig. Väderguden, vi hade det här samtalet förra året också då jag i april råkade tycka att det var tillräckligt varmt för skinnjacka och du lurade mig och skickade regn och hagel på mig när jag skulle hem. Så fine! Jag borde verkligen ha lärt mig men nu har jag faktiskt "kläder efter väder" och är ganska duktig med vantar och mössa. 

Men igår blev jag för tusan arg. VAD menar du med detta?



Skrapa rutorn i maj? 2 minusgrader? I maj??

Skärpning för fasen annars flyttar jag ner till skåne... Och vi vet alla hur det kommer sluta. Jag kommer bli mobbad för min dåliga låtsasskånska... Oh have mercy on my soul






Sällskapet för kvällen

2012-05-07 ♥ 01:48:19 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Blev att jag spottar ut mig inlägg nu såhär på kvällskvisten men man får ju ta igen när man kan! 
Här är iallafall mitt fina sällskap för kvällens spontana filmhäng


Lägg märke till att Frida matchar soffan. Det är för att hon "andas fashion"

Kvällens andra filmsällskap



Han var dock inte intresserad av filmen.


Men det kan även tilläggas att vi inte heller såg filmen... För hur kommer det sig att så fort tre brudar träffas så glömmer man bort att se på filmen och pratar kvällen igenom istället? Knasigt det där...




Sa ju det...

2012-05-07 ♥ 01:41:08 | Kategori >> Carpe the fucking diem | KOMMENTARER (0)

Att den här nya kategorin skulle ta över bloggen så småningom... 



Softar och kollar film hos Frida. Har även ätit glass med kolasås och lite Oreo cookies till det. Mätt i magen och jäkligt Carpe diemig




Carpar some more Diem

2012-05-07 ♥ 01:38:18 | Kategori >> Carpe the fucking diem | KOMMENTARER (0)



Hängt i Idas korre och kollat ishockey.

Ibland är jag så jäkla avundsjuk på Ida som fått flyttat in i en så mysig och gemytlig korridor där man pratar och skrattar med varandra hela tiden. Att komma till köket är väldigt trevligt för dom är genuint intresserad av en och tycker det är roligt att man hänger där. 

Men samtidigt är det väldigt skönt att få bo och rå om sig själv. Nu har jag kommit hem från en hel dag med Ida och Frida och det är skönt att här är knäpptyst. För knäpptyst är det nästan aldrig i en korre. Skulle vara på söndagsmornarna då när alla ligger utslagna efter en hel helgs festande... 




Nyskapande

2012-05-06 ♥ 13:23:23 | Kategori >> Carpe the fucking diem | KOMMENTARER (0)

Har lagt till en ny kategori här inne som jag tror kommer att ta över bloggen helt någon dag Carpe the fucking Diem


Det är det jag gör nu





Gårdagen

2012-05-06 ♥ 12:41:05 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Igår kändes det som att det var söndag hela dagen. Så tekniskt sett har jag vunnit en extradag idag! 

Låg och drog mig i sängen igår fram tills kl 11 då jag klev upp och tittade ut genom fönstret. Snööö och 3 plusgrader. Gick och la mig igen och hann slå på ett avsnitt GCB innan Ida undrade om jag skulle med och sola. Blek som jag är var jag inte svårövertalad. Solade på ett ställe på Teg och när vi kom ut kände vi den underbara doften av nybakt pizza. Det visade sig att vi hade funnit det ultimata pizzahaket: Robertos. Världens godaste pizza med hur mycket smält ost som helst och det bästa av allt: Dom hade även glutenfriabottnar till den lilla glutenintoleranta och mycket kränsna Ida. Hon var i himmelriket.



Vi orkade inte äta upp allt så fick med oss halva i en doggy bag (har jag aldrig vågat fråga om innan..) och åkte hem till Ida och såg på New girl tills den här tjejen kom in dyngsur genom dörren:



Man ser det inte så bra men hon matchar iallafall den snygga regnjackan med ett par gröna gummistövlar. Fashion framför allt! 

En liten närbild på huvan som Ida skrattade åt (jag tyckte den var awesome)



Sen började mobilen ladda ur (jäkla skittelefon) så jag har tyvärr inga fler bilder men kan berätta att vi såg på Whats your number som var en hyfsat bra tjejkomedi utan ett allför överraskande slut. 

Idag ska jag försöka ta mig ur sängen och göra något konstruktivt för hittills har jag bara sett på ett avsnitt av Desperate housewives, ätit en skål med fil och påbörjat läsa Dödssynden. Ja just ja! Jag har också gått och tagit mig ett glas vatten. Så här händer det grejer minsann! Stay tuned for some more information om my oerhört spännande life.




I'm gonna dance with somebody!

2012-05-04 ♥ 20:58:28 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Ikväll ska vi fira att vi inte blev helt totalsågade på opponeringen! 

Det blir lite sånt här: 



... och lite sånt här:



... och kanske nått sånt här:


Bild stulen från Frida.

Hoppas alla ni andra där ute får en underbar fredagskväll och natt! Nu ska vi ut och dansa dansa dansa! 




Ja men vad bra...

2012-05-03 ♥ 20:27:52 | Kategori >> Skäll och gnäll | KOMMENTARER (1)

Kollade brevlådan idag och gissa vad jag fick? 

TAAADAA:



Precis vad jag behöver nu den sista månaden..

Vilken TUR att dom är så snabba att skicka ut korten så att man kan ha användning av dom under tiden man faktiskt ÄR student. //Nej jag är inte bitter





Laxgratäng med massa grädde

2012-05-03 ♥ 18:31:21 | Kategori >> Food and Cakes | KOMMENTARER (0)

Har just nu denna mumsiga gratäng i ugnen och tänkte dela med mig av världens godaste recept på lax.

Lagom mycket lax
Grädde
Dill
Ost
Citronpeppar
Smör

Gör så här:
Smöra en ugnssäker form och lägg laxbitar som är i lagom tjocka/tunna skivor så det täcker botten. Strö över citronpeppar (lagom mycket). Hacka massa dill (tycker du att det är mycket dill så behöver du mer tills du tycker att det är MYCKET dill...). Häll över grädde så det typ täcker. Strö över ost. 
In i ugnen på 200 grader tills osten är smält och laxen är klar. 

Ser nu att det inte är så mycket av ett "gör precis såhär"-recept utan ett mer "gör typ som du vill och det blir bra"-recept :) Men det ska nog gå det med! 





Och vad ska hon göra med de här sakerna då?

2012-05-03 ♥ 16:55:06 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Det finns ju tre saker man aldrig ska fråga en kvinna:

1. Hur gammal är du?
2. Vad har du i din väska?
3. Hur mycket väger du?

Med detta sagt vill jag ändå ge er stackars få killar som läser min blogg möjligheten att ställa en av dessa 3 frågor till mig. Eftersom jag redan tagit kort så bestämer jag vilken fråga det blir: Nr 2.

Här är resultatet



En egensmyckad maskeradmask, en lime (?), vantar, papper i all oändlighet, kvitton, nycklar och en ful plånbok. 




Alla dagar är lediga dagar

2012-05-02 ♥ 19:30:40 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Blev förresten klara idag med opponeringsarbetet så har helt hux flux en hel ledig dag imorgon utan några måsten eller borden! Yeah




Classy...

2012-05-02 ♥ 16:37:06 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Såg nyss att det finns en porrstjärna som heter Jenny Darling. Damn. Jag säger bara damn. Eventuellt att jag säger järnspikars också. Järnspikars.







20,3 grader

2012-05-02 ♥ 16:32:13 | Kategori >> Skäll och gnäll | KOMMENTARER (0)

Men nej! Varför gör du så här mot mig Balticgruppen? Har haft så varmt och skönt hos mig hela vintern. Bara lite drag på golvet men för en som bor i tjocksockor är det helt överkomligt. Men nu har dom sänkt värmen! Mitt element är på max men det är nästan helt kallt. Bara lite fisljummet och det värmer knappast en frysen tjej som är van med härliga 23-24 grader.. 

Nu får ni skärpa er annars sätter jag på ugnen och lämnar luckan öppen för att få in lite värme! 20,3 är inte acceptabelt!

//Gnällig tjej med kalla fingrar och elakt uppsåt





Hemma från min 1,5 h långa springtur...

2012-05-01 ♥ 23:20:28 | Kategori >> Vikt och träning | KOMMENTARER (0)

Trots att rubriken ovan antyder att jag varit ute och sprungit i över en och en halv timme så är detta påstående felaktigt. Däremot tror min granne att jag gjort det. 

Sprang iväg i ett fasligt fort tempo eftersom jag inte skulle springa så långt till Ida och när jag sätter iväg ser jag grannen ovanför stå och blossa på sina cancerpinnar. Sen kom jag hem till Ida och ser lite Big brother för att sedan springa tillbaka hem. Kommer in på gården och ser samma granne stå och puffa cigg och jag myser till inombords när jag inser hur detta måste se ut för honom. Jag är inte ens svettig och springer ganska snabbt och lätt. Aaah han måste tro att jag är värsta superproffset. Att jag har världens kondis. Att jag är så fit och stark! Mmm! 

Fick faktiskt en liten egoboost av det där trots att det inte stämmer för fem öre.. Hehe men man får glädjas åt det lilla! 

Nu ska jag läsa lite till på uppsatsen innan jag går och knyter mig. Imorgon ska jag möta upp min uppsatskompis Sofia på biblioteket och opponera skiten ur uppsatsen. Eller så inte... Är så fruktansvärt dålig på att granska arbeten. Allt låter bra i mina ögon och att sitta och hitta fel bara för att är så onödigt. Men nått ska vi väl hitta. Suck.





Till Ida för lite BB-häng

2012-05-01 ♥ 21:32:59 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Nej nu orkar jag inte läsa mer av uppsatsen som jag ska opponera på nu på fredag. Jag tar paus och beger mig till Ida för lite välförtjänt BB-häng. 

Ska faktiskt för en gångs skull snöra på mig joggingskorna, hoppa i träningskläderna och S P R I N G A till Fysikgränd... Vi får se om jag kommer fram innan BB börjar. Det är ju trots allt ganska långt från Tviste till Fysik. Minst 500 meter. 

Heja mig! 



En lite omotiverad bild på Sofia, Ida och mig senast vi var och skakade våra partyrumpor på Corona.
Det är UV-färg jag har på kinden. Brukar inte ha grön rouge på mig när jag går ut. Bara när jag ska vara riktigt fin.


Äntligen blev det vår!

2012-05-01 ♥ 18:46:13 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Idag kom äntligen lite värme. Som jag längtat. Har varit så less på att solen vägrar värma mig stackars likbleka kropp nån längre stund men idag har det varit varmt! Säkert en 15 grader... Men är man "norrlänning" så är det ju nästan sommarväder så vi trotsade de lite kalla vindarna och la oss och solade.




Bild snodd från Idas fejja. 

Spana in mina fina vita ben som är i samma nyans som filten... Ni kanske tror att jag hade solglasögon för att solen lyste så starkt men det är faktiskt för att inte bli bländad av mina ben och mage... Joråsatte...


RSS 2.0