Ca 1½ år. Typ. Så där på ett ungefär. Tror vi...

2011-03-31 ♥ 21:13:32 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Idag när jag kom hem så fick jag världens överraskning:



Ostron, champange, chokladdoppade jordgubbar och färska räkor!



Vilken kombo. Och vilken underbar överraskning!

Anledningen? Vi firar ett och ett halvt år! Typ. Eventuellt. Cirka. Mycket viktigt att poängtera att vi inte har nått datum som är "vårat" utan vi kör på en höft sådär! Så idag torsdag satt vi klockan halv 4 och åt massa gott och drack champange så vi blev lite bubbliga i huvudet. På en torsdag? Ja jag säger då det. Han är för go!

Jag har den finaste och mysigaste pojkvän! Ville bara att alla ska veta det ;)

Det var inte vad jag väntade mig den här torsdagen!














Jag har förresten inte alls ställt upp allt så där fint med flit bara för att kunna ta kort... Neeej då.

 



Bloggtips

2011-03-30 ♥ 16:01:26 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Eftersom jag är fri från skolan idag tänkte jag spendera den lediga tiden till att plugga. Men det är precis som innan en tenta: hemmet blir skinande rent men studerar man?
Nej.

Så istället för att sitta och läsa tänkte jag tipsa om bra (och dåliga) bloggar!

Varje dag kikar jag in på dessa:

LadyDahmer – Tycker om hennes genustänk. Man får sig en liten tankeställare då och då efter ett besök där. Dessutom är bloggen förbannat snygg också! Något som jag tycker är viktigt. Det är förövrigt hon som gjort den här designen.

Spiderchick – Skriver mycket underhållande och har många inlägg per dag. Gillar att klicka in mig hos henne några gånger under dagen för att se om hon uppdaterat och jomen visst har hon det!

Ketchupmamman – Humorblogg utan dess like. En mammablogg? Ja hon är mamma. Jorå hon skriver om sina barn. Men är det en mammablogg då? Pöh! Det här är så mycket mer.

UnderbaraClara – Gillar att inspireras av hennes sjukt fina inredning i hemmet. Fick nyss barn men det har inte blivit någon mammablogg av henne heller. Jag är lite avis på hennes myspysiga hus och skaffar vi sommarstuga är det så den ska se ut!

Pubes – Bara namnet! Pubes? Hehe man måste älska den! Humorblogg som tar upp det mesta. Och ibland tipsar hon om roliga sidor och videos. Gillar’t.
Innan jag hade blogg så kommenterade jag henne ibland och en gång fick jag svar i ett alldeles eget inlägg! Det var stort. Undrar om hon kommer ihåg mig och vårt speciella ögonblick vi hade där?

Bloggar jag däremot INTE följer trots att alla andra gör det:

Blondinbella – Hur schizofren är hon på en skala? Ena dagen affärskvinna, nästa desperate housewife med vardagslyxchoklad á 2756 kr/hg och nästa partybrud nr 1. Bestäm dig kvinna!

Foki – Dags att växa upp snart? Man blir inte vuxen bara för att man flyttar utomlands, köper svindyr lägga och spenderar massa pengar på äpplen.

Kenza – Vad skriver hon om egentligen? Jag tycker det bara är massa outfits. Och så är jag lite avis på na. Herre min... hon är ju så snygg att jag känner att det är lika bra att ge upp och äta godis for the rest of my life.

Blogg jag inte vill följa men måste:

Micah - Fick beskrivet för mig att det är som med en bilolycka. Man vill inte titta för det är så hemskt men man kan inte låta bli! 15åringen är mamma och samtidigt bråkar och slåss hon med sin knäppgök till pojkvän. Eller är dom tillsammans den här veckan? Igår förlovad, idag  singel och imorgon kanske kommer barn nr 2.

Blogg jag inte avslöjar att jag följer:

KateLee – Varför? Vi är från samma stad! Vi gick på samma skola! Alltså har vi kissat på samma toalett !! Avis? Hehe trodde väl att ni skulle vara det ja. 



"iPhone är en livstil, Android är ett rop på hjälp"

2011-03-30 ♥ 13:44:48 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Sitter på msn och dividerar med Robin om huruvida det är en Android-mobil eller en iPhone jag ska köpa då min nuvarande mobil har ett pixelfel lika stort som ett kulhål mitt på skärmen. Robin är big BIG förespråkare av iPhone medans jag fastnat för HTC.

Medans vi diskuterar (Robin hånar och jag smutskastar) för och nackdelar med de båda operativsystemen så kommer Robin med ett oslagbart argument...





Pensionen here I come.

2011-03-30 ♥ 08:19:45 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Ho hoo! Klockan är 8 och jag ska ner och hänga tvätt. Det betyder att jag redan varit nere en gång innan! Klockan 7! Jag har alltså varit uppe klockan 7 och slängt in en maskin. Är ni inte lite imponerade? Vavavava?

Håhåjaja. Sen ska jag knyppla lite spets, köpa pelargoner och baka till barnbarnen. 

Tvättar man så här tidigt så är man alltså tant i mina ögon. Vad jag grundar detta på? Jo i vår trappuppgång så är det inte bokat före kl 11 i tvättstugan. Förutom på torsdagar då tant Elvy tvättar från 7 till 12. Varje vecka.

Men idag, onsdag, är det tant Jenny som bokat tvättid från 7. In your face youth!



Framtidsplaner

2011-03-29 ♥ 13:26:51 | Kategori >> Skäll och gnäll | KOMMENTARER (0)

När jag skaffar mitt första barn ska jag inhandla en fet jäkla tvillingvagn. Och så ska jag gå med pyttepyttesteg och vara allmänt ivägen för allt och alla. Sen ska min karl gå brevid med ungen på armen så att alla fattar att vagnen bara är där för att störa och vara ivägen för alla.

Ja som ni kanske förstår har jag handlat på Ica Maxi och fått en familj med nytillskott framför mig i gångarna. Bara för att man är förälder så kan man inte ta hur mycket plats som helst och i gångarna på Ica Maxi gäller högerreglen som på vilken vanlig väg som helst.

Eller så är det just det man får. Ta massa plats alltså som nybliven mamma. Det är därför jag skall skaffa tvillingvagn!

När jag muttrade mina planer till min karl brevid så viskade han tillbaka "Ja! Och så ska vi gå där det är massa folk! På marknader! Vi ska även ha hunden med oss och så ska vi gå alla på rad!"

Det är skönt att veta att vi ligger på samma våglängd och att vi prioriterar samma saker. Det är viktigt i ett förhållande.



Rebellen

2011-03-28 ♥ 20:31:24 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Idag var det tacos till middag och sen efter så h… STOPP ETT TAG!

Tacos?! På en MÅNDAG?

Hehe jag vet! Så himla wild and crazy!



Darling kan du hämta spaden? Lite hård i magen nu jag...

2011-03-28 ♥ 19:52:26 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Idag har var vi åkt runt på såna där tråkigt gubbutiker såsom biltema, mekonomen och jula. Uppdraget var att fylla bilen med ”bra att ha saker utifall man blir strandad på en savann eller möjligtvis ett högt berg utan vatten och bröd” och jag tyckte att uppdraget blev väl genomfört. Dock fick vi inte med oss en spade att skyffla snö med till bilen. Kanske för att vi var oense om användningsområdet på spaden

När vi diskuterade olika spadar och dess unika egenskaper kommer vi fram till detta:

- En sån spetsig spade kan vi ju ha användning för på sommaren också!
- Jaså? Säger jag
- Ja, man kan ju till exempel gräva ett hål i marken om man skulle behöva uträtta sina behov.

Ehh… Jag vet inte vad du har för planer för semestern älskling men jag tänker då INTE bajsa i ett hål i marken…



Earth hour

2011-03-27 ♥ 08:03:09 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Just ja! Hade ni släckt igår då på Earth hour?

Själv bidrog jag med att kissa i mörkret och sänka volymen 5 snäpp.



Hehe, nej då. Satt i mörkret och spelade ett nytt brädspel i skenet till stearinljus. Fast min kära man ville tända upp i hela huset. Bara för att liksom.



Söndagsmorgon

2011-03-27 ♥ 07:59:53 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Jag gillar facebook. När det hänt något viktigt finns den där som en reminder med alla statusuppdateringar. Nu på morgonen så har den påminnt mig om att ställa fram klockan. Så jag som trodde jag var uppe supermegajättetidigt (06.20) är nu bara uppe i tid ist (7.20).

Snart ska jag ut och jobba med Kalle (provar nya namn på bilen idag, får se om nått passar) och tänkte bara berätta att: Ja. Han är lila. Punkt.



Hemliga kodspråk

2011-03-26 ♥ 11:30:09 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Jag älskar att vara hemma hos mamma. En av anledningarna är att jag ibland har väldigt svårt att hitta orden och ska jag förklara vad jag menar eller vill ha så blir det lätt att det här är det enda jag får fram: eh alltså.. amen en sån där vadhetedet, eh vadhetedet, en sån där sak. Grejemojjen där du vet.. ensåndärvadhetedeeet..
Rena grekiskan som sagt. De allra flesta blir irreterad över att jag inte kan precisera mig mer...

...Men mamma hon fattar precis vad jag vill ha! Letade i badrummet efter pads att ta bort nagellacket med och så skriker jag till henne:

- Maaaaamma! Vart är den därvadhetedet grejen som ah men du vet liksom!
- Till vänster vid skåpet!


Och den var där! Hon visste trots att jag bara svamlade fram nått obegripligt. Att förstå barnens kodspråk måste man kunna om man ska bli mamma. Och så måste man dela med sig av det sista godiset till barnen också. Trots att man sparat sina favoriter till sist. Fast mamma säger att det gör man så gärna.
Kanske man får en liten knäpp i huvudet när man får barn? Det sista godiset är ju det allra bästa...




Äntligen hemma igen

2011-03-25 ♥ 21:54:14 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Åh det kändes som om jag aldrig skulle komma hem nångång. Någon (nämner inga namn) satt brevid och var åksjuk. Klagade gjorde den också. Måste dom vara så ynkliga när dom mår dåligt? Så är aaaldrig jag...

När vi kom hem så åkte vi såklart och kollade till pärlan (alla bilägare kallar sina volvos för pärlan tror jag, så en annan kan inte vara sämre) och tro om vi inte hittade minst sju olika färger...

- I det ljuset är den verkligen lila!
- Ja men nu blev den blå!
- Mm fast nu är den ljusblå.
- Och nu blev den plötsligt grå!
- Kan hända att den är lite leopardfärgad i det ljuset?
- Ja nu när du säger det så.

Ska bli spännande att se vad bilen har för riktig färg imorgon! Kanske den visar sig vara en rosa liten bubbla iallafall? Jag har ju sagt att jag kommer älska den oavsett färg. Eller ras med för den delen. Är det en liten bubbla som möter mig imorgon lovar jag att ta emot den med öppna armar.

Kan tilläggas att jag inte har något emot en heterosexuell bil heller. Bara så att vi har rett ut det.



Fast jag kommer älska honom oavsett vilken färg han har...

2011-03-25 ♥ 19:15:54 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Jag vet att det har blivit många bilinlägg den senaste veckan men lets face it: så mycket är det inte som händer i mitt liv. Bilen är det enda som är spännande just nu. Så tills vidare, håll till godo:

Jag erkänner. Kanske vi har köpt en liten gris i säcken. En liten kulting. En liten kulting i en 5 meters kropp på 1 ½ ton. För alldeles nyss ringde hans bror och frågade varför bilen är lila. LILA? Jag har minsann inte fått andra uppgifter än att den ska vara blå? Måhända att pappa mumlade lite om att den kanske skiftade i lila men alla andra har sagt blått.

Så eventuellt är det en lila bil. Då måste den heta någonting som man kan associera med färgen. För som jag sagt tidigare så är namnet det viktigaste när man köpt bil.



På bussen

2011-03-25 ♥ 17:09:22 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Hann preciiiiis på marginalen med den tidiga bussen hem!

Har dock stressat som en tok så frågan är om min mamma kommer känna igen mig så mycket gråa hår det här stressandet genererat i. Inte nog med att jag skulle packa åt mig själv utan herrn själv ringde och frågade om jag kunde packa åt honom med och sen släpa mig till stationen tills kl 16.05 då bussen gick. Då var klockan 15.45... Men jag hann!

Fick en extra subway-kaka som tack så jag är nöjd.

Det tråkigaste som finns är att åka buss. Iallafall långfärsbuss. Då pratar ingen utan alla försöker sova. Ingen att tjyvlyssna på med andra ord. För tjuvlyssnar det gör jag jämt när jag åker buss. Det är som om folket inte ser bussen som en plats utan bara en vilokälla tills man kommer dit man ska. Så på bussen pratas det friskt om allt och alla. Kan nästan bli pinsamt så mycket information jag kan få under en resa från skolan och hem.

Åh nu är det någon som ringer till hon framför! Återkommer om det var något värt att lyssna på...

/Skvallertanten Agda, 87



I'm coming out and I want the world to know it!

2011-03-25 ♥ 12:21:14 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Såg igår på Ica att en favorit är tillbaka:



Julmusten har bytt kostym och kommit ut ur garderoben som Påskmust!

Lite vildare, lite färggladare och lite mer allt! Jag älskar't!



Mama I'm coming home!

2011-03-25 ♥ 09:43:48 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Idag drar jag tillbaka till stället där allt började. Åh mitt ljuva Timrå som jag längtat!

Nej egentligen inte. Timrå luktar prutt på grund av pappersmassfabriken och det brukar ligga ett grått dis över den lilla staden.

Det jag längtat efter är mamma och hennes broccoligratäng, brorsan och hans buttra uppsyn och min pappa.

Anledningen till detta besök är att vi ska hämta hem bilen som vi köpt. Vi har inte ens sett den förutom på bild! Nu tänker ni "men guuud har dom köpt en bil utan att titta på den? Åh dom är sååå lurade!" Och så skrattar ni lite gott för er själv för det är vad jag skulle gjort! Skadeglädjen är den enda sanna glädjen!

Men då kan jag avslöja att vi inte alls köpt grisen/bilen i säcken utan har lejt min mycket bilkunniga fader och min ännu mer bilkunniga moder att granska och titta på bilen. Dessutom har en tekniker fått syna bilen in i minsta detalj (vilket var synd för han hittade lite grejer som måste bytas.. Bland annat går lilla Volvon just nu igenom ett kamremsbyte) så vi vet precis vad det är vi köper för skit.

Så nu väntar bara lilla bilen på att få ett passande namn! En bil kan inte vara utan namn heller. Pappas heter Röda faran (den var lite småfarlig där ett tag innan bromsarna blev utbytta..), mammas Chili (röd och liten) och min karls förra döpte jag till Kjell. Kyliga Kjell. Anledningen? Det var den enda bilen på parkeringen som hade frost på sig om mornarna. Även på insidan...



Morgonmys

2011-03-25 ♥ 08:56:15 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Det var bland annat av den här anledningen jag flyttade hemifrån...

 



Frukost: Doppade ballerinakladdkakor i mjölk!


 



Fight!

2011-03-24 ♥ 22:44:22 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Jag tror minsann att det varit någon form av sportevenemang ikväll. Jag håller inte så noga reda på sånt där utan brukar märka av det ibland om det är nått särskilt för min facebook fullkomligen översvämmas av inlägg om hockeyfighter, skidkamper eller slalomutåkningar.

Idag verkar det som om Skellefteå AIK mött Luleå? Har jag rätt någon? Det verkar vara blodigt allvar och man hatar verkligen det andra laget! Det som slår mig är att lika många av mina vänner håller på Luleå som på Skellefteå. Allt jag vill göra då är att locka in alla hockeytokiga i ett litet rum och snabbt stänga dörren för att sedan skrika under dörrspringan: DOM HÅLLER PÅ ANDRA LAGET!

Sen får dom kämpa på bäst dom vill medans jag sitter utanför och fnissar ihjäl mig.



Åh ljuva Mars

2011-03-24 ♥ 21:24:39 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Och förresten! Vad är det med vädret de senaste dagarna?

På morgonen: "Åh men Jenny ta korta jackan och tunna tröjan. Det är luungt jag värmer dig" säger Mars Månad

Jag cyklar till skolan, det droppar överallt och solen skiner i mitt ansikte och jag undrar varför jag inte tog solglajjor på.

Sitter på skolan hela dagen. Kommer ut:

Va f... Snö? Blåst? Arga moln som liksom morrar åt mig? Jag sätter mig på cykeln och ska skynda hem och upptäcker att "Jorå, tro om inte all smält snö på vägarna förvandlats till isbana". Riiight... Så Mars Månad VARFÖR?

Mars Månad: Hihihi jag bara skojja! Du gick påre! Precis som våren innan och våren innan och våren innan och våren innan dess och våren innan... And so on....

Och som om det inte vore nog så haglade (?) det idag när vi åkte och handlade! 

 


Volvos bieffekter

2011-03-24 ♥ 21:07:48 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Ni kommer aldrig tro mig. Det är knappt att JAG tror det. Men det är iallafall så här att min karl, min fina, fina man som oftast tvingar mig att lyssna på Frank Sinatra och Pavarotti sitter just nu i soffan och lyssnar på… Nej jag kan inte skriva det. Det är för pinsamt.

Skärpning, samla mod nu. Okej, här kommer det: Eddie Meduza

Det är hemskt! Han sjunger med och utropar glatt att den här låten (Runke ball) kommer gå varm i bilden i sommar. Jag vet inte om det här är någon vanlig åkomma för den som just köpt en Volvo? Om det är det skulle någon drabbad kanske kunna dela med sig av sina erfarenheter och ge lite tips på hur vi kan ta oss igenom det här? Helst utan att behöva gå skilda vägar.

Ja jag är tacksam för allt jag kan få veta om denna ”folksjukdom”. Vad har jag mer att vänta förresten? Lurviga tärningar och ca tretusentjugohundrafemtiosju doftgranar hängandes i backspegeln? Enorma högtalare där bak så att bilen släpar i marken? Neonljus som blinkar från underredet när man svänger höger?

Hade jag vetat detta när vi kollade på bil hade jag pushat för en liten rosa bubbla. Det känns som om risken är ganska så liten att man skulle kunna få höra Meduza pumpa ut från en sån.



Mina extremt gröna fingrar

2011-03-23 ♥ 08:35:14 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Härmed meddelar jag att jag nu även kan titulera mig ODLINGSGENI!

Spana in den här bruna, tråkiga karga krukan.

Före:



Och efter: 



Alltså bara 2 dagar efter! Det är helt otroligt! Vad ska jag använda mina nyupptäckta krafter till? Bara se framför er vad jag kan uträtta nu!  Det finna inga gränser! I got the POWER

Jajajajaja petitesser, petitesser... Jag vet att det bara är krasse jag odlat men endå! Från att ha varit stället dit blommor kommit för att dö till att faktiskt odlat något från grunden är ju ett ganska stort steg så jag väljer att ändå kalla mig ODLINGSGENI!

 



Houses Hemlighet

2011-03-22 ♥ 21:58:57 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Som jag beskrev i nått inlägg så är Dosan the real deal här. Vanligtvis brukar jag kunna kämpa för mina fina serier med näbbar och klor men av någon anledning känner jag att tisdagar kl 21 på 4an är heliga för min fina karl så han får faktiskt ha dom ifred. Av den anledningen följer jag House. Ofrivilligt förvisso men eftersom vi bara har en TV och jag är beroende av den så måste jag titta ändå.

Under dessa evighetslånga timmar har jag lyckats räknat ut hur House fungerar. Serien alltså och inte gubben. Han verkar ingen förstå sig på så varför skulle jag lyckas? Iallafall! Här är receptet på House (om ni någon gång skulle få för dig att spela in ett eget avsnitt):

1. Något oväntat händer! Oj han ramlade utan någon anledning ner i ett hål på golfbanan...

2. House och hans team får fallet för att alla inser att detta är något skumt.

3. Nej men titta här! Det är ÄNNU skummare än vad de först trodde... Ingen lyckas diagnotisera den stackars golfspelaren.

4. Eller jo! Nu lyckas någon i teamet lagom till reklamen komma på vad det var. Man sätter in pencillin eller opererar eller vad dom nu kan tänkas hitta på. Pju alla andas ut och tror att det är över...

5. ...Men det är det inte!! Mannen får kramp och tuggar fradga! Panik! Reklamavbrott...

6. De lyckas avvärja fradgan och kramperna. Nehepp det var alltså inte Synkrioniticus allemegma i struphuvudet han hade. Ojojoj vaaad ska dom nu hitta på?

7. De överlägger... De pratar... House blir sur... Alla är elaka... "Kan det vara det här?" säger någon och berättar om Herminutykius Pohyterus. En sjukdom som är eeextremt ovanlig. De sätter in pencillin eller opererar eller vad dom nu kan tänkas hitta på. Pju alla andas ut och tror att det är över...

8. Men det är det inte!! Oväntat! Och sen fortsätter proceduren ovan typ 6 gånger tills...

9. House ställer krav. House gör något konstigt. Han antyder att han redan vet vad det är men ska plåga sitt team lite till.

10. Och så äntligen! Det händer nått! De kommer på vad det är och det visar sig också vara en liten twist på
slutet.

11. Alla lever lyckliga i alla sina dagar.

Nu kanske ni tror att jag inte gillar House? Men det gör jag. I smyg. Jag menar vad är det inte att gilla? En sur, pillerknaprande gammal gubbe med käpp. Om han ändå kunde slå någon patient i huvudet med käppen något avsnitt så vore min tisdag fulländad!



Vuxenpoängen

2011-03-22 ♥ 21:20:07 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Här håvas det in vuxenpoäng! Jajjamensan!

Snart är vårt bilköp igenom. Jepp det är en Volvo. Jajamen det är en kombi. Jorå vi har kollat upp vad det kostar att installera in en bur åt fantasivovven.

Ja nästan så att vi kollade på bilbarnstolar också när vi ändå var i gasen.

Övriga vuxenpoäng jag innehar just nu:

Jag har sökt 7 jobb idag
Prenumenerar på dagstidningen (Vk that is)
Stannar hellre hemma en lördag och gör god middag än att gå ut och festa
Jag bakar eget bröd istället för att köpa
Tittar regelbundet på Antikrundan (och smyggillar det)

Nu när jag tänker efter är det inte så mycket vuxenpoäng där utan mer tantvarning. Järnspikars också!



Gårdagens saft och pangkakskalas

2011-03-22 ♥ 08:13:21 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Igårkväll var jag hos min granne Robin och åt pangkakstårta (ja det heter PANG för att den är pang och kanongod) med glass och hallon. Det smakade som det gjorde när jag åt den hemma som liten minus de lite brända pannkakorna i mitten som min pappa stekte.

Kvällen bjöd på mycket, bland annat diskuterade vi Hare Krishna och lyssnade på såna låtar på Spotify. Hade någon kommit på oss då när vi står vid spisen och steker pannkakor och lyssnar på Hare Krishna, hare rama, hare Krishna and so on och sjöng med så hade dom spärrat in oss. Eller åtminstonde skakat på huvudet och sagt med bred norrländska att: "Ja se de däran ä int hell som de ska hö ni."  

 



Jag hade även köpt saft att ha i min lilla lägga och jag bjöd Robin på ett litet smakprov. Han smakar, funderar, överlägger. Jag frågar hur den nu var. Han svarar nått i stil med: "Ja ibland smakar den saft ibland inte. Den smakar som om den är deprimerad. En deprimerad saft."

Jahapp här har man alltså gått och köpt deprimerad saft. Ska jag erbjuda den professionella samtal? Det var ju inte så länge sen vi hade en kurs om det.



What a f...?

2011-03-21 ♥ 14:35:44 | Kategori >> Skäll och gnäll | KOMMENTARER (0)

This is it! Nu påbörjar jag lite välbehövlig upprensning bland mina "vänner" på facebook.

 

                     


Ja... Vad säger man. Får jag en enda sån här onödig inbjudan där man kan vinna något genom att bjuda in alla sina vänner så tar jag bort personen i fråga! Spelar ingen roll om det är min egen mor som skickar den. Nu är jag less!

Och Ullared dessutom? Hur mycket mer white trash kan det bli? You mister is now gone!

 

 

 

 



Koncentration på hög nivå

2011-03-21 ♥ 11:25:22 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Varför blir det jämt så att när man sätter sig ner för some serious pluggnig så upptäcker man 3 timmar senare att man inte uträttat ett skit som har med skolan att göra. Däremot har jag hunnit ätit havreflarn, läst igen 3 dagars missade blogginlägg på bloglovin, gått in på facebook sjuhundratrettiotolv gånger, letat rätt på en awesome låt av Queen (The prophet's Song), läst alla tidningar på internet och börjat städa men i ren protest slutat då jag snubblade på tidningsinsamlingen.

Nej skärpning! Nu sätter jag mig i köket och stänger av internet och kommer inte tillbaka fören alla uppgifter är klara.

Två sekunder senare: "Åh titta där ett olöst sudoku!" Suck... Detta kommer bli en jobbig dag.



TV-krig

2011-03-20 ♥ 20:33:41 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

I ett förhållande kan det bli bråk och meningskiljaktigheter. Det som man bråkar mest om i det här är disken och tvätten. Och så kontrollen över TVn... Den som har Dosan har makten.

Just nu känner jag att jag har förlorat ännu ett TV-krig. Det var How I meet your mother mot Världens största älg. Älgen vann.
Det slutliga argumentet var den mycket mogna "men jag får ju aaaldrig bestämma"-frasen.

Känner att jag har en ganska stor DosanMakt att hämta ut i framtiden. Kanske något jag ska använda vid nästa skid-vm till exempel?



Hallelujah moment!

2011-03-20 ♥ 18:13:19 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Mina första spaminlägg! Jag är så lycklig! Detta betyder att det finns någon annan än min mamma som råkat klickat sig in här. Oh happy day!


 

 



Jag ska också börja med tävlingar! Typ "Vinn den här skalbaggen" eller "Tävla om denna dammtuss! Legat under sängen i 9 månader".

Det är så man får läsare... Det är så man får läsare...



Sjukling och middagstjafs

2011-03-20 ♥ 17:59:38 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Helgen har varit internetfri och seg. Det som är värt att nämna är att jag och min karl knallade in till stan i lördags och beställde 6 stycken hamburgare som vi smällde i oss när vi kom hem. Samtidigt såg vi på Toy story 3. Det var en bra dag.
Man får ha såna dagar när man är sjuk. Eller på väg att bli sjuk. Eller ja eventuellt är sjuk. Äsch det är i alla fall synd om migför att jag är eller håller på att bli sjuk! Kan inte säga vilket jag är.


Nu så tjafsas det om maten. Ingen orkar laga någon och det är långt att cykla och köpa färdigmat. Samtidigt finns nästan inget hemma för att göra en kulinarisk måltid och jag känner att min uppfinningsrikedom inte är helt på topp för att kunna slänga ihop något gott utav följade ingredienser som ligger i kylskåpet:
 
Ägg
Smör
En halva mandelmassa
Kolsyrat vatten
Tomater
Sweetchilisås

Eventuellt att jag kan snabbtina upp lite kycklingfilé och göra en wok men det duger tydligen inte. Hans förslag är havregrynsgröt. Utan mjölk. För vi har ingen. Den har han använt till sitt te.



Den 16 mars (var det inte januari nyss?)

2011-03-16 ♥ 08:30:15 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (2)

Vad det går fort nu! Det känns som det var igår solen gick ner kl 14.30 och vinden yrde runt snö så man såg ut som en liten snögubbe så fort man gick ut med soporna. Snart är det vår och då är inte sommarn långt bort och sen blir det tråkhöst och sen vinter igen och sen vår och sommar och sen jobbiga hösten igen och sen kalla vintern och sen vår och sen sommar. INTE GICK DET SÅ HÄR FORT NÄR MAN VAR LITEN!? Då räckte ett sommarlov i all evighet och man trodde att man aldrig skulle få se skolbänken nått mer för sommaren tog aldrig slut. Nu är en vecka som en halv dag och ett halvår som en månad.

Snart är jag 45 med tre ungar och en hund, hus och körkort.

Nej stryk det där sista. Jag kommer nog aldrig skaffa körkort. Det ligger inte i min natur att betala massa pengar till körskolan. 11 kr i minuten tar dom... Det hann jag räkna ut när jag och min idiotiske körlärare stod stilla i 15  minuter för att han skulle ha "genomgång". Han hann berätta 7 dåliga skämt innan jag blev arg och var på väg ur bilen. Inte tänkte jag betala 900 spänn för att sitta och höra en svettig man dra skämt om kvinnliga bilkörare...



Currypasta

2011-03-15 ♥ 09:27:32 | Kategori >> Food and Cakes | KOMMENTARER (0)

Har en asiatisk matlagningsbok och i vart och varannat recept ska man ha currypasta. Currypasta? Hade aldrig hört talas om det. Man kunde göra egen men det krävdes en jäkla massa ingredienser så jag har letat överallt efter the bloody currypasta! Ingenstans fannas det... Tills jag var på Kina Li, en asiatisk mat och allt möjligt butik på Ringvägen.



Min älskade currypasta! Vad vi ska uträtta storverk i köket!





Fyller på förråden

2011-03-15 ♥ 09:17:29 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Här dricks det mycket te. Te i mängder skulle man kunna säga för minst en kanna te om dagen blir det nog. Löste är godast så det går ju några hg i månaden så nu när vi var i Stockholm passade vi på att fylla förrådet från en tehandel på söder och från NKs tehörna. NK är de enda som har Russian Earl Grey.

 



Russian Earl grey, B.O.P.S, Jordgubb Grädd och Gräddkaramell


 

Gräddkaramell är min nya favorit! Smakar precis som de bruna hårda karamellerna som jag tycker så mycket om. En annan favorit är Mareld: Grönt te med smak av blåbär och hallon samt kvitten, jordgubb och yoghurt. Finns hos Kahls.



Raseri

2011-03-15 ♥ 08:50:18 | Kategori >> Skäll och gnäll | KOMMENTARER (0)

I söndags när vi som bäst höll på att packa ihop oss och jag stod och diskade så såg jag hur en man i 30års åldern rastar sin hund. Utan att plocka upp! Nu tänker ni att ja men så gör väl alla någon gång. Man kan inte alltid komma ihåg den svarta lilla påsen. Nej det kan man inte men till saken hör att det var på en skolgård!

Utanför fönstret ligger alltså en skola och på den ganska stora rastplatsen mitt emellan gungor och klätterställningar tyckte den här mannen att man kunde låta sin hund få bajsa fritt i den fina naturen skolgården.

Det var inte heller en liten hund… Och ni vet vad man säger? Liten hund, liten bajs. Stor hund, stor bajs. Stort bajs med andra ord. Bra jobbat där mannen. Sen smet han därifrån illa kvickt medans jag stod och kokade vid diskbänken.

Så här i efterhand önskar jag att jag sprungit efter och gett honom en rejäl avhyvling i mina snygga slapparbyxor och tofs på huvudet. Eller åtminstone gått ut och tagit upp vad den här mannen inte klarade ta upp.

Människor är fasen inte kloka ibland. Men på en skolgård? Ja ibland skäms man trots att det inte är en själv som gjort det.



Gårdagens överraskning

2011-03-15 ♥ 08:31:25 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Igår var en mycket bra dag. Jag fick tulpaner!




Han fick insektsspray.




Båda var lika glada!

 



Falsk marknadsföring

2011-03-14 ♥ 21:48:36 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Känner att TV4 kör med lite falsk marknadsföring. Det är inte alls en unge i minuten. Inte ens en i halvtimmen. Kommer det inte en snart så går jag och lägger mig.



Familjekväll på 4an

2011-03-14 ♥ 21:04:39 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Jag gillar familjen annorlunda! Det känns inte som att dom gör narr av personerna i fråga som det kan vara i andra program. De bara skildrar hur det är utan att försöka spegla det på ett sätt som är elakt mot familjen.

När jag ser hur mysigt de verkar ha det och att de får det att gå ihop trots 10 ungar med olika viljor så vill jag bara skaffa en fem sex stycken! Helst på en gång! Tur att en unge i minuten kommer efter så jag blir lite avskräckt!

Undrar om det är en medveten planering av TV4?




Bloglovin

2011-03-14 ♥ 08:57:11 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

<a href=http://www.bloglovin.com/blog/2415419/jennydarling?claim=bvwu2er3t5b <Följ min blogg med bloglovin</a>

Varför dådå undrar ni nu. Ja jag kan ju tillexempel locka med att det kommer ett inlägg senare om hundbajs. Det vill ni väl inte missa?






God morgon (?)

2011-03-14 ♥ 08:47:03 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Vad jag inte sovit gott inatt. Tror att den där 4 timmars powernapen igår satte sina spår för trots mysig stor säng med 2 kuddar (förra veckan hade jag ett kuddproblem. 1 kudde är inte tillräckligt...) och lagom varmt i rummet så tog det tid innan John Blund kom och under natten vaknade jag flera gånger.

Kanske har våra sovrutiner inte heller varit dom bästa under veckan men nu ska vi kicka in dom igen. Gick upp innan 7 idag så är en bit på väg. Det är helt otroligt vad tant jag blivit det senaste åren. Innan gick jag och la mig tidigast 1 och upp 10 minuter innan skolan började. Det var inte dumt att bo knappt 100 meter från skolan inte. Men nu går jag i säng senast 11 för kroppen vill inte sammarbeta om jag är uppe längre. Säg hallå till tanten i mig!

Nu väntar i allafall skolan efter en veckas ledighet och jäklar vad skönt ändå att ha nått att göra. Först en liten föreläsning kl 10 och sen arbeta med min basgrupp. När jag kommer hem väntar tvätt och städning. Hur kommer det sig att trots att det var nystädat när vi for så ser det ut som som en tornado dragit fram när vi inte ens varit hemma en hel dag ens och sovit mesta delen av tiden?



Home sweet home

2011-03-13 ♥ 19:46:13 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Nu är vi tillbaka i Umeå. Staden där bussen stannar om dom ser en komma springande och viftar som en galning.
Dock går dom bara en gång i timmen på söndagar och idag har vi väntat på bussen längre än vad vi sammanlagt väntat på bussen under hela förra veckan...

Trots att allt jag gjort under veckan var att gå  och strosa i affärer så var jag helt slut när jag kom hem. Skulle bara vila en liiiten liten stund men vaknade upp 4 timmar senare. Åh härliga stora säng med dubbeltäcke, som du varit saknad.



Melodifestivalen

2011-03-12 ♥ 20:25:14 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Nu har det börjat! 
Har ingen favorit så jag bara sitter här av gammal vana.

Melodifestivalen vill säga. Alla Svenssons sitter bänkade framför TVn med tillbehör såsom vin och chips. Vårat onyttiga snacks för kvällen är chips, lökdipp och ostkrokar. Detta sköljer vi ner med Coca-cola och sockerdricka. En riktig finsmakarafton väntar alltså!

Och ska vi gå in på själva tävlingen så tror jag att Danny eller Erik Saade vinner. Vad grundar jag detta påstående på då tänker ni nu? Har dom bäst låtar? Nej verkligen inte! Det är inte så man vinner en sångtävling inte. De är söta, snygga eller sexiga. Beroende på vilken ålder det är på de som röstar. För alla vet ju att det är utseendet som spelar roll när man tävlar i musik.

Förresten! Vad hon artikulerar mycket den där Marie. Jobbigt som attan. Låter inte naturligt för fem öre.

Och inte kan jag lägga in bilder heller! Då hänger sig hela sidan. Det är bara skit just nu




Aj aj aj

2011-03-12 ♥ 19:28:08 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Nu har jag rejält ont i fötterna efter en hel dags promenerande.

Vid 11 åkte jag in till gamla stan och gick bland annat på Sci-fi bokhandeln för hade spanat in ett par rejäla tegelstenar till böcker igår och ville av uppenbara skäl inte släpa på dom hela dagen igår. Så åkte alltså in och köpte två Stephen King storpocket: Pestens tid och Varsel. Om jag säger så här att den ena av dom är minst lika hög som mina högsta klackar. Och dom är inte små inte! Var ju svartrockare ett tag och då samlar man på sig fina högklackade stövlar.

Efter att ha droppat av dom i lägenheten så behagade herrn äntligen vakna och vi åkte ut till stora staden för att kolla väskor åt mig. Hittade en jättefin på Topshop men av nån outgrundlig anledning köpte jag den inte och nu ångrar jag mig.

Så blir det alltid! Jag hittat något och köper det inte och ångrar mig eller så köper jag det och ångrar mig ändå. Aldrig nöjd. Sjuk jobbig åkomma jag lider av.



Ge mig vår

2011-03-12 ♥ 10:13:09 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Ligger i sängen och tittar på Dansbanan i Täfteå medans min karl nyss somnat för ”natten”. Ska snart gå upp och dra mig in till stan för att inhandla lite nytt att fylla väskan med innan vi åker hem igen till Umeå på söndag.

Ute är det plusgrader och solsken. Som jag längtar efter våren! När det är minst 10 plus och man för första gången sätter sig ute mot någon vägg och bara sluter ögonen och njuter av värmen. Kanske man unnar sig en glass också. Inte helt dumt det, inte helt dumt.

 I norr är vintern så lång och kall att när väl sommaren kommer så känns det som om jag måste suga ur varenda solstrimma för att klara nästa kalla vinter. Samtidigt skulle jag aldrig kunna tänka mig att spendera vintrarna i säg Stockholm eller ännu längre ner. Där verkar det mest vara slask och inte riktig vinter med stora fina snöflingor och glittrande snölandskap. För även om det är isande kyla och riktigt blåsiga dagar så har jag hellre det än snömodd och sörja längs vägarna.

Fast mest av allt vill jag såklart ha sommar. Gärna nu tack!



Vart är du min älskade?

2011-03-11 ♥ 19:59:48 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (1)

Någon gång under förra året så försvann du min Älskling. Jag har sökt med ljus och lykta efter dig men du är som uppslukad av jorden. Vart har du tagit vägen? Jag har frågat alla jag känner om dom vet vart du befinner dig men ingen har några svar att ge mig. Du är kanske förlorad för alltid? Jag börjar nästan ge upp hoppet om att någonsin få omfamna dig igen. Kom hem! Vi saknar dig.

 



Bohemian Raspberry? Vart är du? Senast sedd i somras. Saknad av många. Hittelön utlovas! Dock inte så stor då B&J faktiskt är ganska så dyrt…



Guilty as charged, your honor

2011-03-11 ♥ 18:57:46 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Klockan är: 18.50. Inatt ska han börja jobba 22 så det är nedsläckt i lägenheten, gardiner fördragna och öronproppar i som gäller. Han sover gott medans jag sitter i mörkret och ser på film. Det känns som om jag gör något hemligt och förbjudet när jag sitter här tyst och stilla i becksvart mörker.

Ni vet den där känslan man kan få när man ser polisen på stan. Man känner sig skyldig. Iallafall gör jag det men det kanske bara säger nått om min person?
Jag kollar iallafall mina fickor extra noga som för att se efter så jag verkligen inte snattat något eller gjort nått annat olagligt. Inte för att jag brukar gå runt och ta saker men det känns bra att vara säker på sin sak. Man känner sig som sagt var skyldig. Det är den känslan jag har nu när jag sitter i mörkret.



Ännu en iakttagelse

2011-03-11 ♥ 16:44:18 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Kan konstatera efter en plågsam busstur att även här i Stockholm lever dessa så kallade fjortisar vidare.

Fjortisar är ett folkslag som tydligen fortfarande lever vidare trots det skiftande modet. När jag var liten hade fjortisar mjukisbyxor, korta tröjor och mössa (?!) på sig. De levde om och förde ett himla oväsen kring sig och ett utav deras kännetecken var att stå med näsan i sin Nokia 3310 och skriva långa och obegripliga sms som avslutades med Kjamiiiz och PuZz (varför dessa Z:an?).

Dagens fjortisar är lite annorlunda men ändå på nått konstigt sätt likadana. Visst klädstilen har förändrats (nu för tiden är det mörka tajta jeans, stor tjock dunjacka och skyhöga kilklackar som gäller) men de sminkar sig fortfarande för mycket och de står fortfarande med näsan ner i telefonen (nu iPhone4). Dessutom för de ett himla liv kring sig!

Liten vokabulär för de som funderar på att kasta sig in dagens fjortiskultur:

Gumman:
Betyder alltså gumman. Används till alla av kvinnligt kön kring 15. Nämn gärna flera gånger i minuten till en och samma person. Säg aldrig namnet. Bara gumman.
Tja Tja: Kan vara både hej och hej då. Säg aldrig hej eller hej då. Bara tja tja.
Puss puss: Även om du inte vill pussas med personen i fråga så säg detta när du ska sluta prata i telefonen. Kan variera om det kommer efter eller före tja tja.
Amen åååh: När något går dåligt eller det inte blir som du vill använd detta uttryck. Gärna högt.
Shiet alltså: Blir du chockad av nått? Då är detta uttrycket för dig. Uttalas shiiieet alltså.
Men GUD!: Samma som ovan. Betoningen ligger på gud. 
 
Använd dessa ord ofta och gärna med tillgjord Stockholms dialekt så kommer du smälta in perfekt.



WWMD

2011-03-10 ♥ 21:05:40 | Kategori >> Inspiration | KOMMENTARER (0)

På senaste tiden när vi stått inför en matlagningskris så har det hänt flera gånger att vi vänt oss till Herr Morbergs receptsida.

Jag går liksom in i tänket WHAT WOULD MORBERG DO? och livet (eller matlagningen) går så mycket lättare.

 




Denna ska hänga ovanför vår spis hädanefter. Kanske ska jag tillverka armband också. Hans råd kan vara avgörande i svåra tider som nu.



3 min är inte bara 3 min

2011-03-10 ♥ 18:10:16 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Bor just nu på nedersta våningen med fönster som vetter ut mot gatan (kan tilläggas att det även är en skola på andra sidan vägen. Med lekplats. Med skrikande barn.). Eftersom de här är ett gammal hus och dåligt isolerat? Dåliga fönster? Ja vad vet jag om ljudisolering? I alla fall så hörs det in. Allt hörs in... Förmodligen hörs allt ut också men nu var det ju inte det jag skulle berätta om.

I vart fall som helst så hör jag utanför fönstret hur en pappa med tillhörande tjurig unge försöker skynda sig till bussen som ligger bakom huset:

- Men nu får du skynda dig för snart går bussen!

- Jag vill inte! (plus massa annat gnäll från dagens småbarn)

- Jo nu kommer du med här annars tar jag dig under armen och så får du skrika bäst du vill!
Barnet följer förmodligen inte efter nu heller och pappan tjatar och gnatar tills han utbrister:

- Jaha! Där går bussen! Se nu vad du gjort! Nu får vi vänta i 3 minuter till!

Min slutsats är att här är 3 minuter inte 3 minuter. Här är 3 minuter en halvtimme. För hemma när man missar bussen så får man gott vänta i minst 30 minuter till innan bussen behagar komma igen.



Testing testing

2011-03-10 ♥ 17:57:29 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Nu ska vi se om det går att få en sådan där liten namnteckning under mitt inlägg. Och framförallt! Ser det bra ut?


En bloggare tipsade om den här sidan ---> www.dafont.com 
Så nu har jag spenderat eftermiddagen med att äta glass och letat typsnitt som kan vara bra att ha.

Jag som inte är sådär supermegateknisk blev positivt överraskad av hur enkelt det var. Klicka på download, packa upp filen och sen högerklicka och installera. Efter det så fungerade det på en gång i både office och adobe.   



Snack med han där uppe. Väderguden alltså

2011-03-10 ♥ 16:41:56 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Ja här går jag i godan ro, minding my own business så att säga och vad får jag då i ögat? Rätt i ögat faller en regndropppe!

- You better not make it rain! säger jag till han vädergubben där uppe
- Well well well... Din önskan är min lag. 

Strax därefter förvandlas regnet till snö.

Sooo... Thanks.



Lost on söder

2011-03-09 ♥ 20:48:19 | Kategori >> Vardagen | KOMMENTARER (0)

Eftersom han jobbar på så hade jag egentid att slösa med så tänkte ta en sväng och utforska området. Bor på söder just nu och tänkte att det är väl inte så stort? Tänkte hitta mig ett litet fik för en semla och en bokhandel som hade den senaste boken i True blood-serien. Inte ett alltför svårt mission? Jo tjena...

Vill ni se vart jag hamnade? See for yourself




Ja som ni ser fick jag mig en ordentlig promenad... Sur och tvär som jag var när jag äntligen hittade hem igen spenderade jag resten av dagen med att titta på serier och smälla i mig en tröstchokladkaka. Med digistivesmak. Good Shit



Senaste nytt

2011-03-09 ♥ 10:55:10 | Kategori >> Tankar och funderingar | KOMMENTARER (0)

Här i Stockholm där jag befinner mig i några dagar till kan jag konstatera att det är helt okej att gå ut i sin One piece och lämna ungarna eller vad man nu gör i dom. Innovativt tycker jag. Trashy tycker J.


Kanske man ska slå till på en sådan? Fast i och för sig är det bara smala, blonda storbystade mammor som har dom. Inget av det är jag. Utom möjligen storbystad då.


RSS 2.0